Het is mogelijk om jouw paard bij Help with Horses in training te zetten. Of dit nu is omdat jij jouw paard wilt laten inrijden, beleren voor de kar, omscholen tot een andere tak van de sport, een probleem hebt of iets heel anders. Elk paard is hier welkom, ongeacht ras of leeftijd.
Het is ook mogelijk om een paard dressuurmatig te training in plaats van in de western. Met meerdere jaren ervaring in de dressuur- en springsport is ook dit aan te vragen.

Het paard wordt minimaal 5x per week getraind, waar mogelijk nog vaker. Wij maken gebruik van korte maar regelmatige trainingen zodat het paard mentaal niet overbelast wordt en snel en prettig kan leren. In de trainingen staan rust, geduld, wederzijds respect en vertrouwen centraal. We maken gebruik van het natuurlijke instinct van het paard waardoor hij sneller en makkelijker leert. Dit zorgt er ook voor dat de eigenaar er veel meer en langer plezier van kan hebben!

We hebben beschikking over een mooie 20×40 buiten rijbaan. De bodem is het gehele jaar goed te berijden, ook bij regen (met uitzondering van sneeuw en ijzel). Daarnaast hebben we een round pen van 16 meter diameter waarin het paard getraind zal worden. De trainingspaarden paddocks zijn mooie ruime paddocks en in het zomerseizoen is er de mogelijkheid om de paarden op het land te zetten.
Er kan gekozen worden voor diverse stallingsmogelijkheden. Het paard kan 24/7 buiten in de paddock staan, ’s nachts op stal of dag en nacht op stal. Wij hebben mooie 3×4 stallen in de frisse lucht met uitzicht naar buiten.
De paarden krijgen 3x per dag ruime porties ruwvoer. Het is mogelijk om eigen krachtvoer mee te brengen.