Mijn naam is Yacintha den Braven, eigenaar van Help with Horses. Ik ben geboren op 25-02-1994 en kom oorspronkelijk uit Haarlem, Noord Holland.

Al sinds ik zes was, reed ik op een manege. Als een echt penny meisje vond ik het heerlijk om te knuffelen, poetsen en lekker rond te hobbelen. Al snel had ik samen met mijn zus een verzorgpony, die later ons paard werd. Maar het was toen ik Heurby kreeg, dat ik fanatiek werd in het paardrijden.

In 2010 begon ik aan mijn opleiding Paardenhouderij Management. Ik was vastberaden om van mijn hobby mijn werk te maken en ik wilde dolgraag dressuur- en springwedstrijden rijden. Door middel van vele stages leerde ik steeds meer over de paarden en ging ik ook steeds beter rijden. Uiteindelijk kwam ik voor een stage terecht op een western/NH ranch in België. Hoewel ik volledig van de dressuur en springen was, heeft deze stage mijn kijk op de paarden volledig veranderd. Ik zag dat de band met mijn paard helemaal niet zo sterk was als ik dacht en ik besloot om alles anders te doen. Ik begon met grondwerk en schoolde Heurby om van dressuur- naar westernpaard. Onze band begon te groeien en we hadden meer plezier dan ooit tevoren. Nu, een aantal jaar later, ben ik nog steeds bezig met de NH en western. Ik help graag mensen die iets anders willen proberen met hun paard. Ook als iemand tegen een probleem aan loopt met zijn paard, help ik ze met het oplossen van dit probleem, door middel van NH. Inmiddels heb ik mijn opleiding Paardenhouderij afgerond, heb de propedeuse van de opleiding SPH behaald en ben ik in het bezit van een ORUN-instructeursdiploma.

Samen met mijn paarden heb ik regelmatig opgetreden op onder andere Horse Event, Equiday en andere evenementen. Daarnaast heb ik als stuntruiter in de show “Raveleijn” van de Efteling gewerkt en ben ik regelmatig te zien in het circus!

Benieuwd wanneer mijn volgende shows gepland staan en waar je mij en mijn paarden  kunt zien? Neem gerust contact op!

Ontstaan van het bedrijf

Vroeger heb ik altijd gezegd dat ik niet wilde lesgeven en geen eigen bedrijf wilde. Ik vond mijzelf niet vaardig genoeg om les te geven en een bedrijf vond ik veel te veel verantwoordelijkheid. Ik ging liever voor een stal werken, dan voor mijzelf beginnen.

Maar langzamerhand begon ik hier en daar wat kennissen les te geven, voornamelijk kinderen. Ondanks dat ik nooit wilde lesgeven, genoot ik hier toch van. Uiteindelijk kwam er een jong kind op mijn pad, die graag op Heurby wilde rijden. Hij was erg stil en verlegen, de eerste paar lessen heeft hij nauwelijks iets tegen mij gezegd! Maar hoe meer lessen hij kreeg, hoe meer hij begon te praten. Bij de laatste les zat hij vol met verhalen en was overduidelijk niet meer zo verlegen. Ik besefte mij dat Heurby hem heeft geholpen om zekerder te worden.

Vervolgens ging het heel snel. Ik haalde mijn ORUN diploma, was klaar met de paardenhouderij opleiding en verhuisde naar Drenthe. Hier mistte ik stiekem toch het lesgeven en wilde kijken of er mensen van buitenaf waren die geïnteresseerd zouden zijn. En die waren er! Op een gegeven moment liep het zo uit de hand, dat ik een keuze moest maken: alles stopzetten of mijzelf inschrijven als ondernemer. Hier heb ik geen moment over nagedacht. Ik was vastberaden om een bedrijf op te richten waarbij paarden en mensen elkaar zouden helpen ontwikkelen en vooral heel veel plezier konden hebben. Door natural horsemanship te gebruiken, zouden de mensen zich bewust worden van hun houding en de gevolgen hiervan. Dit zorgt ervoor dat de band tussen mens en dier versterkt en ze van elkaar blijven leren.